ՀՀ ազգային վիճակագրական ծառայության հրապարակած տվյալների համաձայն 2015 թ. առաջին կիսամյակում Հայաստանում թթվասերի արտադրության ծավալներն անցյալ տարվա համանման ցուցանիշի համեմատ աճել են 2.1 անգամ և կազմել 2 922.3 տոննա:
Միևնույն ժամանակ պանրի արտադրության ծավալներն աճել են 3.8%-ով և կազմել 8 798.7 տոննա, կաթի արտադրության ծավալներն աճել են 5.7%-ով և կազմել 263.3 տոննա, մածունի արտադրության ծավալներն աճել են 73.6%-ով և կազմել 3153.8 տոննա և կաթնաշոռի արտադրության ծավալներն աճել են 17.6%-ով ու կազմել 493.6 տոննա: