«Հայաստանի Հանրապետություն» օրաթերթ. Հայկական խոհանոցի չիրացված ներուժը
«Հայաստանի Հանրապետություն» օրաթերթը գրում է. «Հայկական լեռնաշխարհում աճող խոտաբույսերն ունեն վաղեմի ծագում: Հին ժամանակներում դրանցից շատերը բուժական նպատակով էին կիրառվում, տարատեսակ հիվանդություններ բուժում, վերքեր դարմանում, նույնիսկ կիրառվում ծերացման դեմ: Ըստ մեր ունեցած աղբյուրների, Հայաստանի տարածքում աճում է ավելի քան 300 անուն ուտելի բույս, որոնցից սակայն մի քանիսն են առօրյա սննդում կամ բուժական այլ նպատակներով օգտագործվում:
«Ուտելի բույսերը հայկական խոհանոցում» խորագիրը կրող փառատոնը, որը կմեկնարկի օգոստոսի 17-ին Լոռու մարզի Դսեղ գյուղում, նպատակ ունի ներկայացնել այն բուսատեսակները, որոնցով հարուստ է Լոռու մարզը:
Առաջին անգամ նման խորագրով կազմակերպվող փառատոնը, ըստ ծրագիրն իրականացնողների, կդառնա շարունակական, կարեւորը միջոցառման գաղափարն ընդգծելն է, կարեւորությունը տեղ հասցնելը եւ Լոռու մարզում տուրիզմի զարգացմանը նպաստելը»։