ՀՀ-ՈՒՄ ԿԱԹՆԱՄԹԵՐՔԻ ԱՐՏԱԴՐՈՒԹՅԱՆ ԾԱՎԱԼՆԵՐՆ ԱՃԵԼ ԵՆ
ՀՀ ազգային վիճակագրական ծառայությունն ամփոփել է 2011 թվականին սննդամթերք, խմիչքներ և ծխախոտային արտադրատեսակներ արտադրող կազմակերպությունների թողարկած հիմնական արտադրատեսակների արտադրության ծավալների դինամիկան: Հրապարակած տվյալների համաձայն` 2011 թվականին Հայաստանում կաթի արտադրության ծավալները, նախորդ տարվա համեմատությամբ, աճել են ընդամենը 0.5%-ով և կազմել 301.3 մլն լիտր:
Միևնույն ժամանակ, մածունի արտադրության ծավալներն աճել են 15.2%-ով և կազմել 3518.8 տոննա, թթվասերի արտադրության ծավալներն կրճատվել են 9.2%-ով` կազմելով 2864.1 տոննա, կաթնաշոռի արտադրության ծավալները հաշվետու ամիսների ընթացքում աճել են շուրջ 28.6%-ով և կազմել 946.9 տոննա, իսկ պանրի արտադրության ծավալն աճել է 2.8%-ով և կազմել 17525.0 տոննա:
Նշենք նաև, որ հաշվետու ժամանակաշրջանում Հայաստանում արտադրվել է 3480.8 հազար լիտր պաղպաղակ: Ցուցանիշը նախորդ տարվա նույն ժամանակահատվածի համեմատությամբ աճել է 5.1%-ով: