
ՁԵՎԱԿԱՆ ՍՏՈՒԳՈՒՄԻՑ ԿԱՌԱՎԱՐՈՒԹՅՈՒՆՆ ԱՆՑՆՈՒՄ Է ԲՈՎԱՆԴԱԿԱՅԻՆ ՌԻՍԿԵՐԻ ԳՆԱՀԱՏՄԱՆԸ
Այսօր` հունիսի 22-ին, կայացել է ՀՀ կառավարության հերթական նիստը: Նիստի շրջանակներում կառավարությունը ՀՀ օրենսդրությունը Եվրամիության պահանջներին համապատասխանեցնելու նպատակով իր նախկին որոշումներից մեկում իրականացրել է փոփոխություններ, որոնք վերաբերում են, մասնավորապես, ապրանքների ազատ տեղաշարժի դրույթին։
Այս առնչությամբ վարչապետ Տիգրան Սարգսյանը նշել է. «Կառավարության ծրագրում ամրագրել ենք, որ հայկական սննդամթերքը պետք է անվտանգ լինի։ Այժմ այս որոշմամբ վերացնելով կարգերը` մենք այդ անվտանգության համար ռիսկեր չենք ստեղծելու։ Մեր փոփոխությունների տրամաբանությունը հետևյալն է. բոլոր սնունդ արտադրող ձեռնարկությունները պետք է ունենան ներքին հսկողություն՝ լաբորատորիաներ։ Նրանք պարբերաբար պարտավոր են ստուգել, թե իրենց արտադրած սննդամթերքի մեջ ինչ և ինչքան վտանգավոր տարրեր կան։ Եվ եթե մենք ռիսկերի վրա հիմնված վերահսկողություն ենք իրականացնում, առաջին հերթին պետք է վստահ լինենք, որ իրենք այդ ներքին համակարգն ունեն։ Երկրորդ, եթե շուկայում մենք կհայտնաբերենք որևէ սննդամթերք, որը վտանգավոր է, կնշանակի, որ այդ ձեռնարկություններն իրենց անվտանգության համակարգը ճիշտ չեն շահագործում և նրանց այդ դեպքում կպատժենք։ Սա է տրամաբանությունը։ Ձևական ստուգումից անցնում ենք բովանդակային ռիսկերի գնահատմանը»։