ՀՀ ԿԱՌԱՎԱՐՈՒԹՅՈՒՆ – ՍԱՀՄԱՆՎԵԼ ԵՆ ՀԱՅԿԱԿԱՆ ԿՈՆՅԱԿԻ ՈՒ ԲԵՐՆԴԻԻ ԹՈՐՄԱՆ ԺԱՄԿԵՏՆԵՐԸ ՈՒ ԿԱՐԳԸ
ՀՀ կառավարությունից «Բիզնես 24»-ին տեղեկացնում են, որ այսօր` հունիսի 18-ին, տեղի ունեցած նիստի ընթացքում գործադիրը սահմանել է հայկական կոնյակի ու բրենդիի գինենյութի, սպիրտահումքի, սպիրտաջրի եւ խաղողի օղու գինենյութի ու թորվածքահումքի թորման ժամկետները եւ կարգը։ Նախագծի մշակման հիմք են հանդիսացել գինենյութի եւ սպիրտահումքի թորման համար ընդունված ավանդական եղանակներն ու տեխնոլոգիական գործելակարգերը, որոնք խորհրդային տարիներին ամրագրված էին նորմատիվ փաստաթղթերով ու կանոններով, որոնք այժմ չեն գործում։ Չնայած դրան նշված տեխնոլոգիական գործընթացները հիմնականում իրականացվում են վերը նշված հրահանգների եւ կանոնների պահանջներին համապատասխան։ Որոշմամբ սահմանված տեխնոլոգիական միասնական պահանջները կնպաստեն թողարկվող արտադրանքի որակի բարելավմանը եւ սպառողների շահերի պաշտպանությանը։