Հայկական արտադրության պահածոների պահանջարկն աճել է
Հայաստանի սննդարդյունաբերության ոլորտում գործող ընկերություններն ավելացրել են պահածոների արտադրությունը, ինչը խոսում է այն մասին, որ շուկայում նկատվում է պահանջարկի աճ:
Ընթացիկ տարվա առաջին կեսին՝ հունվար-հունիս ամիսներին, մեր երկրում արտադրվել են 3.44 հազար տոննա պահածոներ: Ինչպես վկայում են Ազգային վիճակագրական ծառայության հրապարակած տվյալները՝ նախորդ տարվա նույն ժամանակահատվածի համեմատ ցուցանիշն աճել է 46%-ով: Նշենք, որ 2015 թվականի հունվար-հունիսին հայկական պահածոների արտադրությունը կազմել էր 2,35 հազար տոննա:
Ըստ ներկայացված տվյալների՝ արտադրված պահածոներից 1.18 հազար տոննան կազմել են մրգի պահածոները, 986.9 տոննան՝ բանջարեղենի, 528.4 տոննան՝ մսաբուսական, 335.4 տոննան՝ տոմատի պահածոները, 272.0 տոննան՝ մսի, 73.9 տոննան՝ ձկան, 61.5 տոննան՝ խեցգետնի պահածոները:
Նախորդ տարվա համադրելի ժամանակահատվածի համեմատ առավել զգալի աճ գրանցվել է ձկան պահածոների մասով՝ արտադրության ծավալներն աճել են շուրջ 7 անգամ, ինչպես նաև մսի պահածոների մասով (արտադրության ծավալներն աճել են 2.3 անգամ):