Այս տարի Հայաստանում արտադրվել է շուրջ 12.5 հազար տոննա պահածո
Ընթացիկ տարվա հունվար-հոկտեմբեր ամիսներին մեր երկրի սննդարդյունաբերության ոլորտում գործող ընկերությունները զգալի ավելացրել են պահածոների արտադրությունը, ինչը խոսում է այն մասին, որ շուկայում նկատվում է պահանջարկի աճ:
Ըստ պաշտոնական վիճակագրության՝ հաշվետու տասն ամսում Հայաստանում արտադրվել են շուրջ 12 հազար 507.6 տոննա պահածոներ: Նախորդ տարվա նույն ժամանակահատվածի համեմատ ցուցանիշն աճել է շուրջ 32%-ով: Նշենք, որ 2015 թվականի հունվար-հոկտեմբերին հայկական պահածոների արտադրությունը կազմել էր 9 հազար 451.3 տոննա:
Ըստ ներկայացված տվյալների՝ արտադրված պահածոներից 3 հազար 793.8 տոննան կազմել են մրգի պահածոները, 4 հազար 933.3 տոննան՝ բանջարեղենի, 975.1 տոննան՝ մսաբուսական, 2 հազար 101.2 տոննան՝ տոմատի պահածոները, 472.8 տոննան՝ մսի, 135.4 տոննան՝ ձկան, 96.0 տոննան՝ խեցգետնի պահածոները:
Նախորդ տարվա համադրելի ժամանակահատվածի համեմատ առավել զգալի աճ գրանցվել է ձկան պահածոների մասով՝ արտադրության ծավալներն աճել են շուրջ 2 անգամ, ինչպես նաև տոմատի պահածոների մասով (արտադրությունն աճել 60%-ով):